Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά και νόστιμα

Εν είδει εισαγωγής στο σημερινό σκηνικό, περνάμε άπ’ την καρδιά ζούγκλας που απέμεινε περιχαρακωμένη στο down town. Είναι γεμάτη παιχνιδιάρικα κουνουπάκια και σκνίπες, έχει καρφωμένο έναν πανύψηλο πύργο (421μ) σαν ξίφος και γύρω κυλάν αυτοκίνητα και ολίγοι περιπατητές.

Στην άλλη άκρη της το μονοπάτι σε ξεβράζει στην αγκαλιά των ψηλών κτιρίων με επίκεντρο τους διάσημους Petronas (ναι όπως λέμε Petrogas), οι πύργοι που έχτισε η εθνική πετρελαϊκή να πατώσει τον καθε ουρανοξύστη στην υφήλιο (κατείχαν το ρεκόρ ύψους για κάποιες δεκαετίες, μέχρι που ήρθε το Dubai να μας βάλει όλους γυαλιά – ε ναι, ηλίου).

Εδώ είναι ΤΟ αξιοθέατο και δεν νοείται να μην τους επισκεφτείς ( “ τι δεν πήγες στον Λευκό Πύργο!;” που θα λέγαμε κι εμείς”)

Ένα διάλειμμα για μια γεύση φολκλορ “Malaysia trully Asia” Μαλαισία, πραγματική Ασία”.

Ο τόπος είναι γεμάτος mall και φαίνεται πως εκεί διάγουν το βίο τους οι ντόπιοι. Είναι και Χριστούγεννα. Τι χαρά! Όπως μας ενημέρωσαν κι απο το Tourismo “κουλτούρα τι κουλτούρα θέλετε, είναι Χριστούγεννα, βουρ στα mall!

Ανάμεσα στα ψηλά κτίρια, έχει και πλήθος νεόκοπα. Και βέβαια γιαπιά. Η ανάπτυξη πάει καρφωτή. Και οι μπαγκλαντέζοι με πηλοφόρι και σφυρί.

Η μεγάλη φιέστα νεοπλουτισμού όπου η κυκλοφορία γίνεται αναγκαστικά μέσα απ’ τα mall και τα πλήθη κινούνται στην ζάλη των γιγαντιαίων οθονών που βομβαρδίζουν με διαφημίσεις καταλήγει στη Jalan Alor: τον λαϊκό δρόμο με τα υπαίθρια φαγάδικα – κυρίως φαγάδικα -αυτή μάλιστα, γνήσια φιέστα!

Τα παρακάτω τα προλάβαμε από την λαίλαπα που εξαπέλυσε ο Κορεάτης συνδαιτυμόνας. Παρήγγειλε ο αφιλότιμος 7 πιάτα, έκανε τζάμι τα 5 και για επιδόρπιο, άλλη μια γύρα 3 πιάτα! Είναι μάλλον που δεν έτρωγε ρύζι και τα χώρεσε! Δε το πίστευαν ούτε οι σερβιτόροι!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *